Barion Pixel
+36-70/402-42-00 Frenetic Facebook ikon, top Frenetic Instagram ikon, top Frenetic Youtube ikon, top

10% kedvezmény az első vásárláskor!

Iratkozz fel hírlevelünkre és az első vásárlásodra 10% kedvezményt adunk!

Ősszel is egészséges és színesen étkezhetünk!

A nyári hónapoktól már elbúcsúztunk, azonban ha nem kezdődött volna el a suli, lehet még mindig azt híhetnénk, hogy a nyár van. Gyönyörűen süt a nap, jó idő van és délutánonként egy jegeskávé mellett napozhatunk is. Szeptember végével azonban érdemes elkezdeni feltölteni a vitaminkészleteinket. Gyerekkorom óta azt sulykolta belém anyukám, hogy mindig idénygyümölcsöket és zöldségeket együnk, mert abban van a legtöbb vitamin. Így aztán ősszel mint egykis süni begyűjtöm az almát, körtét, szőlőt, céklát, sárgarépát és még sok-sok már finomságot. Mutatok nektek néhány finomságot, amelyeket érdemes beiktatni az őszi táplálkozásotokba. Azért mutatok be nektek több mindent is, mert mindenki saját maga tudja mi illeszthető be az étrendjébe.

1.       Dió TOP őszi étel

Nem is gondolná az ember, hogy a zöld kis burok alatt milyen csoda lapul. Nekünk nőknek persze az összes pozitív hatása közül ez lesz legmeghatározóbb – lassítja az öregedés folyamatát. Pedig még sok jótékony hatása van, tartalmaz B1-, és B6 vitaminokat és 100g dióban 21mg E-vitamin is van. A dió rendszeres ( hetente néhány alkalommal egy maréknyit) fogyasztása véd minket a rák és a szívbetegségek ellen is. Nem utolsó sorban magnézium, kalcium és vas forrása is szervezetünknek.

2.       Szilva

Nincs az a mennyiség a szilvából ami elég lenne számunkra, szeretem nyersen, szeretem sütiben és szeretem fagyiként is 😀 az off szezonban. A szilva fogyasztása erősíti immunrendszerünket és feltölti a magnézium, kálium és C-vitamin készletünket is. Mivel élelmi rostokat is tartalmaz, kiválóan átmozgatja a bélrendszert.

Egyik kedvenc és gyors ebéd receptem ami szilvát is tartalmaz az a „Baconbe tekert aszalt szilvás máj sült zöldségekkel vagy sült édesburgonyával” Próbáljátok ki valami Isteni ♥

3.       Sárgarépa

A sárgarépa magas béta-karotin tartalmú, ami a szervezetben A-vitaminná alakul át ez a bőr és a szem egészségéhez elengedhetetlen. Megelőzi a májműködési zavarokat a B13-vitaminak köszönhetően.

Légy óvatos mert a túlzott sárgarépa fogyasztástól besárgulhat a bőröd.

4.       Cékla

A cékla gyönyörű rubinvörös színe, minden zöldség-, vagy húsételt színesebbé tesz. Annyi sok hasznos és gyógyító hatása van, hogy felsorolni is nehéz.
A nyers cékla leve elősegíti a vérképződést, stimulálja a máj és a gyomor működését is. Gondoltad volna, hogy a cékla levet depresszió és pszichikai állapot megerősítésére is használják?

A mai napig használják a szépségápolásban is cékladarabokkal dörzsölték, annak érdekében, hogy szép rózsás legyen.

A nyers fogyasztása a leghasznosabb, íme 2 bevált friss saláta recept:

+1 Savanyúkáposzta.
A házi savanyúkáposztától nincs is finomabb. A szüleink 20-30kg savanyítottak, azonban fermentálással te készíthetsz ízletes fermentált káposztát készíthet néhány napon belül.

Vegyünk egy nagy gumó céklát és egy fele akkora zellergumót, reszeljük le őket sóval, borssal és citromlével ízesítjük. A zellergumót almával is kiválthatjuk.

A természet gondoskodik a megfelelő és változatos tápanyagbevitelünkről ősszel is érdemes a téli időszakra eltolni a tápkiegészítő készítményeket.