Barion Pixel
+36-70/402-42-00 Frenetic Facebook ikon, top Frenetic Instagram ikon, top Frenetic Youtube ikon, top

10% kedvezmény az első vásárláskor!

Iratkozz fel hírlevelünkre és az első vásárlásodra 10% kedvezményt adunk!

 

Eddig szinte minden húsvét arról szólt, hogy mit és mennyit főzzünk/süsüsünk. Nekem eddig megvolt a hagyományőrző menüm, amit idén évben elkészítettem pászka (kalács jellegű finomság), sárgatúró,  főtt sonka, céklasali, torma……na és a desszert. Anyukám arra tanított, hogy minden receptben túl sok a cukor ezért használjam a megadott mennyiség felét. Én már évek óta nem használok cukrot, ezért sokkal jobban kiérzek ízeket és nem igazán használok mesterséges édesítőket sem.

Te mit mondasz, a húsvét a csalónapok közé tartozik, ilyenkor mindent lehet vagy egészséges kereteken belül is lehet finomat és ünnepi menüt készíteni? Van néhány dolgog amire érdemes odafigyelni és jövök egy gyors & finom desszert recepttel is.

  • Van már köret is…

Nehéz lemondani az egyszerű és gyors krumpli és rizs készítésről, de a krumplipüré helyett készíthetsz csicsókapürét, szerintem isteni finom, de ha szeretnél egy kis színt vinni a krumplipürébe, akkor érdemes zöldségpürét készítened. A rizsről sokáig gondolták, hogy diétás étel azonban a dietetikusok hizlaló ételként beszélnek róla. Egy picit több idő, de megéri a fáradságot, mert finom és vetekszik az eredeti főtt rizzsel a karfiolrizs!

  • Fehér liszt helyett

A legjobb az lenne, ha nem használnál egyáltalán fehér lisztet, ez alól nem kivétel a barnaliszt sem. Érdemes lassan felszívódó lisztet használnod, amelyik óval kevésbé emeli meg a vércukorszinted. Keverhetsz különböző lisztkeverékeket, de ha nem kevernéd használd a következőket:

  • tápióka liszt ( fantasztikus pudingalapanyag, hisz folyadékkal vegyítve hő hatására kocsonyás állagúvá válik),
  • kölesliszt – magas ásványi anyag tartalom jellemzi;
  • zabliszt – jelentős fehérjeforrás és nagy mennyiségben tartalmaz B-, E vitaminokat, vasat és kálciumot is.

 

  • Cukormentesen szép az élet

A kávét nem tudtam elképzelni cukor nélkül, később méz nélkül sem, mára nem értem, hogy ihattam ennyire édesen a kávét. A mézzel nagyon vigyázz, mert rengeteg cukrot tartalmaz. Használj természetes édesítőket, nekem a datolya abszolút bevált. Érdemes keleti élelmiszerboltokban beszerezned, ami fontos, hogy ne legyen száraz, mert azzal nem sokat tudsz kezdeni, legyen jó szaftos. Süteményekhez így használd fel – először áztasd be, majd turmixold le. Ne felejtsd el számolni az adott sütemény nedvességtartalmával.

  • Sonka és tojás

Ezeknek a finomságoknak nem lehet ellenállni és nem is kell, ha nem pékárúval fogyasztjuk a sonkát, sokkal több husit ehetünk 😛 a tojás pedig minden formájában a megfelelő étel lehet azoknak is akik odafigyelnek táplálkozásukra.

  • +1. Jöhet a gyors sütés nélküli desszert recept.